DudaKunda | Vadba

Jutranja joga

Natačno vodstvo jogijskih položajev, se stopnjuje z dinamično kombinacijo zavestnega dihanja, asan in vinjas. Zaporedja položajev in vadb razvijajo moč, gibljivost, vzdržljivosti in pravilno telesno držo.

 

Med vadbo se uporabljajo pripomočki, kot so vrvi, pasovi, kocke, stoli, odeje, ki pomagajo pri pravilnem izvajanju jogijskih položajev in prinesejo terapevtski učinek.

 

Vadba je primerna za vse. Tako za začetnike, kot tudi izkušene posameznike vseh starosti.

 

“Yogas citta vrtti nirodhah.” Joga je prekinitev valovanj uma.

 

Joga sutre, Patanjali: I.2

 

 

Joga za fleksibilnost in moč

Vadba je zasnovana na položajih usločanja in raztegovanja, katerim na koncu sledi globoka sprostitev. Vpliva na moč hrbtnih mišic, prožnost hrbtenice ter pravilno telesno držo. Odpira prsni koš, vpliva na kakovostnejše dihanje, zdravi in čisti dihalne organe. Krepi trebušne mišice, zadnjico in mišice medeničnega dna. Prav tako odlično odstranjuje notranje napetosti kot posledico vsakodnevnega stresa.

 

“Telo je lok, jogijski položaj puščica in duša tarča!”

 

B.K.S. Iyengar

 

Večerna joga

Večerna vadba je namenjena razbremenitvi telesa napetosti, ki so se nakopičile čez dan. Z uporabo različnih pripomočkov (kock, pen, stolov, vrvi) vadba zagotavlja pestrost poravnav in poglobljenost pri odkrivanju posameznih položajev. Obogati nas z spoznavanjem lastnih občutkov in samorefleksijo. Prav tako nas večerna vadba z prepletom dihalnih tehnik in končnega sproščanja prijetno umiri ter poveča kvaliteto nočnega spanja.

 

“Bogat je tisti, ki nosi tišino v sebi!”

 

Joga za nosečnice

Vadba je namenjena grajenju kondicije in dobrega počutja v pred in po porodnem obdobju. Vzdrževanju čustvenega ravnovesja in mirni pripravi na prijetno izkušnjo poroda.
Med vadbo se uporabljajo pripomočki, ki omogočajo pravilno in varno delo v jogijskih položajih ter pogljobljeno vadbo. Poudarjene so različne tehnike dihanja – pranayame, ki umirijo um in prinesejo jasnost in ravnovesje.

Vadba je primerna od 3 meseca nosečnosti naprej.