Sporočilo za javnost

DudaKunda sooblikuje modni utrip mesta

12. maj 2009, Ljubljana: Blagovna znamka unikatnih oblačil DudaKunda, ki se je v javnosti prvič predstavila s serijo igrivo krojenih majic 55, ima odslej svoj prostor v mestu poleg priznanih modnih oblikovalcev. V modnem središču je svoja vrata odprla DudaKunda ustvarjalnica na Cigaletovi 9, v drugem nadstropju stare meščanske stavbe v Ljubljani. DudaKunda ustvarjalnica je kreativni prostor srečevanja, v katerem je mogoče kreativne kose oblačil pomeriti in se dogovoriti za izdelavo novih unikatov.

 

DudaKunda ustvarjalnica trenutno razstavlja nove unikatne kose oblačil, primerne za toplejše dneve, ki prihajajo. Uspešno pa se nadaljuje serija majic 55, ki so poleg že obstoječih barv – rdeče, živo ciklamne, vijoličaste in črne – na voljo tudi v sinje modri, travnato zeleni in beli barvi s srebrnim in zlatim potiskom slončka.

 

Urška Smolej, oblikovalka in lastnica DudaKunda ustvarjalnice, želi z novo lokacijo v mestu obogatiti modno dogajanje v Ljubljani in hkrati priti še korak bližje svojim naročnicam, s katerimi ustvarja v kreativnem dialogu.

 

Na novi lokaciji pa se je pričela tudi vodena vadba joge, ki je močno povezana z blagovno znamko DudaKunda. Urška je namreč z odkrivanjem in prakticiranjem različnih stilov joge pričela že v svojih študentskih letih. Je inštruktorica joge po IYF, vsako leto pa se vrača v Indijo k svojemu učitelju Vinay Kumarju, učencu P. Joisa, ki prakticira Pranavashya stil joge, backbending, različne tehnike pranajame in meditacije.

 

Blagovna znamka DudaKunda v veselju do življenja združuje oboje – krativnost v oblikovanju unikatnih oblačil in pozitivnost v sproščanju telesa in duha prek jogijske vadbe. «